Duurzaam

Het proces van certificering van duurzaam beheerde bossen kwam vanaf 1990 op gang. Inmiddels zijn er wereldwijd ruim 60 certificeringsinitiatieven in 149 landen die ecologisch verantwoord, sociaal ondersteunend en economisch levensvatbaar beheer van bossen stimuleren. Een aantal daarvan is reeds operationeel. Zo bieden certificeringsinitiatieven als FSC en PEFC al hout aan met een certificaat voor duurzaam bosbeheer. Eind september 2008 was er wereldwijd ruim 312 miljoen ha bos gecertificeerd. De mogelijkheid om in Nederland naast gecertificeerd hout voor duurzame productie, tevens hout gecertificeerd voor legale herkomst in te kopen (Keurhout-Legaal & Legal Origin) wordt steeds meer bekend. Hierna volgt een korte beschrijving van de (voor Nederland) belangrijkste certificeringsinitiatieven.

Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen

De VVNH streeft volgens haar beleidsplan naar verhandeling van 100% legaal hout en 75% duurzaam beheerd hout voor het jaar 2009. Zie hiervoor ook bijgaand beleidsplan, Klik hier

Certificaten Boogaerdt Hout

   
 Website FSCWebsite PEFC

Milieubeleid

De directie van de Koninklijke Boogaerdt Groep, waaronder de werkmaatschappijen Boogaerdt Hout en Van Ierssel Houtimport BV vallen, is bezorgd over de consequenties die de toenemende druk op bossen met zich meebrengt.

 

> Download het milieubeleid van de Koninklijke Boogaerdt groep.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.