Technische info

De gangbare importkwaliteit in Oregon Pine is “No. 2 Clear & Better”. De regels voor deze kwaliteit zijn vrij algemeen en weinig strikt. Een enorme variatie in deze kwaliteit is mogelijk zonder de regels te overschrijden.

Houthandel Boogaerdt levert speciaal voor de Nederlandse markt een hogere kwaliteit Oregon Pine. Al ongeveer 75 jaar wordt deze voortreffelijke houtsoort uit de Amerikaanse staat Oregon en uit het Canadese British Colombia door ons geïmporteerd. Wij kunnen ons buigen op een lange ervaring als leverancier aan de timmer-(kozijnhout), ladder en mastenindustrie.

Ons hout importeren wij slechts van die zagerijen welke bereid zijn met ons mee te gaan in de richting van de door de timmerindustrie gestelde eisen. Deze extra eisen bestaan uit beperkingen in het aandeel spint, kwasten & harszakken en gelden ook voor de fijnnervigheid.

Deze hoogwaardige kwaliteit noemen wij dan ook trots Oregon Pine. Tevens voldoet Oregon Pine in vol hout (dus niet gevingerlast) aan de eisen welke gelden voor het Politiekeurmerk m.b.t. de weerstandsklasse voor inbraakwerendheid (bron Stichting Hout Research).

Oregon Pine (pseudotsuga menziesii)

Oregon Pine met als botanische naam Pseudotsuga menziesii, behoort tot de familie der Pinaceae, waarvan ook de fijnspar (vuren) en de grove den (grenen) gerespecteerde leden zijn.

Volumieke massa bij 12 % houtvochtgehalte: 550 kg/m3
Buigsterkte: 89 N/mm2
Druksterkte: 50 N/mm2
Schuifsterkte: 9,5 N/mm2
Splijtsterkte: 38 N/mm
Duurzaamheidsklasse: III

Oregon Pine gevelbekleding

Voordelen

Rift gezaagd

 • door lage krimp /uitzettingscoëfficiënt van rift gezaagd hout blijf het hout stabieler, rechter en vlakker.
 • de scheurgevoeligheid van rift gezaagd hout is beduidend lager dan dosse gezaagd.
 • de vaak niet te voorkomen bladdervorming van dosse gezaagd hout is in rift gezaagd hout bijna uitgesloten.

Welke voordelen biedt Oregon Pine u nog meer?

 • Altijd een ruime voorraad die aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoet;
 • Zorgvuldig in Amerika kunstmatig gedroogd hout, dat voldoet aan de eisen van de Ned. timmerindustrie;
 • Ruime ervaring en kennis van onze sorteerders en verkoopadviseurs;
 • Vele bewerkingen mogelijk door onze eigen zagerij en schaverij;
 • Oregon Pine mag blank afgewerkt worden toegepast buiten de glaslijn, waardoor de mooie geel-bruine kleur zichtbaar blijft;
 • Levering mogelijk tot zeer zware maten;
 • Mogelijkheid tot leveren onder KOMO keurmerk;
Kozijnen Oregon Pine

Meer informatie

Uiteraard moeten we het hebben van het uitleveren van Oregon Pine aan de verbruikers en hopen dan ook dat U ons wilt betrekken bij het aanbieden of leveren van ons hout aan de verbruiker. Wij nodigen U dan ook graag uit om eventueel samen met Uw opdrachtgever ons bedrijf en de houtsoort Oregon Pine te komen bekijken.

Indien U meer informatie wenst over onze mogelijkheden in deze of een van de andere houtsoorten kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Contact

Beschikbaarheid

In Krimpen aan de Lek beschikken wij continu over een ruime voorraad in de meest gangbare maten voor o.a. kozijnen, ramen, deuren, gevelbekleding, ladders en masten. Bekijk de actuele voorraad Oregon Pine balken.

 • Neem contact op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.