Oregon Pine gevelbekleding

Oregon Pine gevelbekleding vormt het eerste beeld van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, schuttingen en geluidswanden. Hierdoor is het zeer beeldbepalend, maar beschermt het ook de achterconstructie tegen weer en wind. Oregon Pine is een veelzijdig, natuurlijk, biobased en circulair product dat veel voor deze toepassing wordt gebruikt. Er zijn veel verschillende profielen mogelijk in veel verschillende versies, open of gesloten, verticaal en horizontaal. Boogaerdt Hout kan naar uw wens schaven naar de gewenste profielen. Mocht u liever een andere houtsoort willen kijk dan op onze website voor houten gevelbekleding.

 

Bekijk de houtwijzer “gevelbekleding van massief”

Contact

Bekijk de verschillende mogelijkheden

Paris (Rhombus)

gesloten rhombus Oregon pine

Berlin (gesloten rhombus)

Bern

Caïro (Channelsiding)

Hanoi (Halfhouts rabat)

Havana

Malmö en Lund (Zweeds Rabat)

Lima + clip

Tiga

Profielkeuze en afmetingen

In Nederland past men gevelbekledingsprofielen meestal horizontaal toe. Maar ook verticale gevelbekleding is de laatste jaren steeds populairder geworden. Door zagen en schaven in de standaard maten is er een grote variatie in afmetingen en profielen leverbaar. Kies bij voorkeur voor Oregon Pine voor een rabat profiel en dan bij voorkeur een rabat met halfhoutse overlap een halfhouts rabat van 18x130mm met een werkende breedte. Om de kans op schotelen te beperken, vooral op de zuidzijde van gebouwen, is het verstandig te kiezen voor een beperkte profielbreedte.

Oregon Pine gevelbekleding

Rift gezaagd en gedroogd

Aangezien Oregon Pine gevelbekleding wordt toegepast onder soms zware omstandigheden met zware regen-, temperatuur- en uv belasting, dan dient het Oregon Pine zo min mogelijk dosse gezaagd hout te bevatten om ‘raising grain’ of ‘bladder’ te voorkomen. Wij bieden dan ook ten alle tijden rift gezaagd hout aan. Bij een verwachte relatieve vochtigheid van 80% worden richtwaarden van ±16% vocht aangehouden, om dit percentage te halen kiest u ten alle tijden voor kunstmatig gedroogd hout.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.